Viktig med nyskrevne forestillinger for barn

Raymond Sereba på scenen mens han spiller på en djembe.

En rik konge på reisefot og fruktene fra et kakaotre står sentralt i en nyskreven barneforestilling som vises på Melahuset våren og høsten 2023.

Det er et tydelig behov for et variert og kvalitativt kulturtilbud for barn og det er også viktig at barna får høre historier fra andre kulturer og tradisjoner. Vi ønsket dette bestillingsverket fordi det handler om vår felles kulturarv, enten vi er i Afrika, Asia eller i Europa. . Det forteller Melahusets direktør Khalid Salimi.

Den 25.april er det premiere på barnehageforestillingen «Verdens rikeste mann og kakaotreet» på Melahuset. Denne er skrevet og fremført av Raymond Sereba, som er danser, musiker og forteller, og baserer seg på en idé og et konsept av Khalid Salimi. I «Verdens rikeste mann og kakaotreet» blir barna tatt med tilbake i tid og får høre to hittil ukjente fortellinger; en om kongen Mansa Mussa og en historie om et kakaotre.

For Mela har barn alltid vært et viktig publikum. Derfor er vi ekstra glade for å kunne invitere til premiere på en nyskreven og underholdende forestilling som både kommer til å glede og underholde, men som også gir barna litt ny kunnskap og et nytt perspektiv, sier Khalid Salimi.

Trykk på denne linken for å lese mer om forestillingen og for å melde på din barnehage.


Publisert 11. april 2023