Vi puster fortsatt – samtale med Yohan Shanmugaratnam

– Jeg har skrevet boka til mine barn, og en stor del av historien er også fortellingen til mine foreldre. Det sa journalist og forfatter Yohan Shanmugaratnam da han møtte Mohamed Abdi til en samtale om migrasjon, rasisme og boka «Vi puster fortsatt». Samtalen var en del av lanseringen av Samora Forum 4/2020. Se opptak her.

Samtalen var en del av lanseringen av Samora Forum 4/2020 og ble innledet av slampoet Guro Sibeko og Khalid Salimi, ansvarlig redaktør for Samora Forum.

«Vi puster fortsatt» er debuten til Klassekampen-journalist Yohan Shanmugaratnam og var ute i oktober. Boka er skrevet som memoarer fra forfatterens oppvekst i Sri Lanka, Japan og i Norge, og trekker inn små – og store begivenheter som drapet på Benjamin Hermansen, 11. september og 22. juli, og deres konsekvenser for diskursen om rasisme. Boka er dessuten skrevet i månedene etter drapet på George Floyd, og henter dermed inspirasjon fra Black Lives Matter-bevegelsen i tittel, handling og syn på verden.

På Melahuset varmer Guro Sibeko opp publikum med slampoesi. Sibeko er forfatter og slampoet og ga høsten 2019 ut den kritikerroste boka»Rasismens poetikk».

I den nye utgaven av Samora Forum kan du i tillegg til anmeldelse av «Vi puster fortsatt» også lese om Black History Month Norway, global migrasjon opp gjennom historien, teaterstykket «Linje 5» og dokumentarfilmen «The Art Of Sin».


Publisert 19. november 2020