Tre nye artister klare for Oslo Mela 2023

1920x1080 Festivalsider 2022 0000s 0003 DSCF0436

En av vår tids største sufi-stjerner, Sanam Marvi, og bhangra-legenden Abrar-Ul-Haq er begge klare for årets Oslo Mela. I tillegg legger bandet Isák turen innom Melafestivalen før de takker for seg som band.

Oslo Mela 2023 arrangeres på Rådhusplassen i Oslo 18. til 20. august. Det er fri adgang til festivalen.

Illustrasjonsbilde

Sanam Marvi 

– En av Abida Parveens selverklærte disipler

Sanam Marvi er en av dagens største stjerner innen sufi-musikken og kjent for å målbinde publikum med sine vakre tolkninger og imponerende stemmevidde. Allerede som 7-åring begynte hun å øve og å opptre sammen med faren, hun har gått i lære hos både Abida Parveen og Ustad Fateh Ali Khan og slo for alvor gjennom etter en TV-opptreden i 2009.

Sanam Marvi synger på urdu, punjabi, sindhi og saraiki, men hennes sufi-tolkninger samler likevel mennesker på tvers av språk- og landegrenser i en felles kjærlighet til sufi-musikk og et budskap om fred og toleranse.


Artistbilde

Abrar-Ul-Haq 

– Bhangra-stjerne med hjerte for sosial aktivisme

Siden 1995 har Abrar-Ul-Haq imponert med sin fusjon av pakistansk folkemusikk og moderne popmusikk, og denne sommeren vender han tilbake til Melafestivalens hovedscene med sin enorme backkatalog, samt helt ny musikk. Abrar Ul-Haq oppdaget sin lidenskap for musikk da han studerte samfunnsvitenskap og da debutalbumet «Billo de Ghar» ble en umiddelbar hit var ikke valget om å fortsette å satse på musikk særlig vanskelig. Bhangra-veteranen kan se tilbake på en nesten 30 år lang karriere, og takket være hans fengende musikk, hans rå stemme og enestående energi, har han oppnådd en global musikk-karriere bare de færreste kan drømme om.


1920x1080 Isak1

ISÁK

– Sensasjonen fra Sapmi

Trioen Isák, bestående av Ella Marie Hætta Isaksen, Aleksander Kostopoulos og Daniel Eriksen har spilt sammen siden 2017. Bandet har, med Hætta Isaksen i spissen, blitt en av denne generasjonens viktigste stemmer. De har blitt omtalt som den naturlige arvtakeren etter Mari Boine som fornyerne av samisk musikk, og har ristet både samfunn og regjering i sitt glødende engasjement for miljøet, menneskerettigheter og samisk kultur.

De har også markert seg som et av Norges beste konsertband med sine energiske sceneshow, og konserten på Mela, som blir et av bandets aller siste konserter, blir nok ikke noe unntak der.


Publisert 23. mai 2023