Se Melafestivalens åpningskonsert i påsken

Kjære alle sammen,

Vi håper at alle har det bra.

Koronaviruset har denne våren satt sitt preg på oss alle. Det er uvanlig stille i gangene til Melahuset og Melafestivalen, og vi gleder oss veldig til vi endelig kan åpne dørene igjen for publikum og invitere til festival på Rådhusplassen.

Vi følger hele tiden helsemyndighetene og regjeringens råd og anbefalinger, og i går ble restriksjonene med forbud mot store kulturarrangement utvidet til 15. juni. Vi håper at vi snart vet mer om Melafestivalen 2020 og når vi igjen kan åpne dørene til Melahuset.

Som en liten påskehilsen fra oss har vi nå gjort Melafestivalens åpningskonsert fra 2019 tilgjengelig og vi håper den kan bidra til en god musikkopplevelse. Dere kan se konserten her. 

Til åpningskonserten hadde jazz- og elektronikaartisten Bendik Baksaas komponert verket Strengene, som bandt sammen musikkformer fra Pakistan, Uganda og Norge. Verket ble framført med et ensemble han hadde satt sammen i samarbeid med Melafestivalen, beståendeav Asad Qizilbash på sarod, Helga Myhr på hardingfele og kvedesang, Kaggwa Noel på fløyte, afrikansk fele og adungu; slampoet Fredrik Høyer, dikter Masood Munawer og Bendik Baksaas selv.

Ta vare på hverandre. God påske.

Hilsen oss på Melahuset og Melafestivalen

Foto: Bjørn Johnsen

 


Publisert 8. april 2020