Ny utgave av Samora Forum

Arr samora jul21 1030x579 1

Onsdag 21.juli lanseres årets andre utgave av Samora Forum. Denne utgaven av bladet Samora Forum er fullt av viktige spørsmål, kloke tanker og mange spennende anmeldelser.

I utgaven kan du blant annet lese anmeldelsen av forfatter Olav Østrems nye bok Hatefulle Ytringer – Lov og rett i krenkingens tid, hvor anmelder tar for seg hvordan Østrem opplyser om straffelovens paragraf 185 og når en hatefull ytring faktisk er straffbar.

I forbindelse med lanseringen, vil det også være en samtale med Olav Østrem og Lisa Esohel Knudsen rundt temaet. Samtalen ledes av Nora Warholm Essahli. Billetter til samtalen kan hentes her.

Ytringsfrihet, ytringsfrihetens grenser og ikke minst ytringsfrihetskommisjonen og kommisjonens rolle, er temaer som har dominert landets debattforum den siste tiden. Denne utgaven av Samora Forum tar også for seg problematikken rundt temaet, med flere artikler som ser på sammenhengen mellom ytringsfrihet og kunst og kultur.

Historiker og forfatter Dag Herbjørnsrud tar et oppgjør med hvordan kriser i Europa avslører nordmenns tendens til å skape urettmessige syndebukker. Herbjørnsrud peker til den norske kultursjåvinismen hvor det er typisk norsk å være bedre enn andre, og hvordan Norges innvandrerbefolkning har fått skyld for den vedvarende smitten under pandemien i landet.

Den omstridte Munch-utstillingen Gi meg et navn på Munch museet i Oslo er også med i utgaven. Utstillingen som er noe sentrert rundt maleriet Neger med grønt skjerf, har engasjert både publikum, kunstkritikere og museet til å tenke på forestillinger rundt etnisitet og rase, og museets egen rolle i lys av spørsmål om rasisme, identitet og mangfold. Hvem var  mannen som ble portrettert av Munch i 1916 og hvorfor valgte Munch å portrettere nettopp han?

Som vanlig er denne utgaven også spekket med flere bokanmeldelser, serieanmeldelser og ikke minst programmet for årets Melafestival.

Kom på lansering og få med deg et gratis eksemplar hjem!

God lesning!


Publisert 19. juli 2021