Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

fotografi av personen vandana shiva som står i en åker med fjell og trær i bakgrunnen

Vandana Shiva: Om klimarettferdighet og migrasjon

torsdag 15. juni

Melahuset
18:00

Hva er sammenhengen mellom klimaendringer og økt migrasjon? Hva er klimarettferdighet og hvordan skal vi oppnå det? Velkommen til foredrag med aktivist, økofeminist og filosof Vandana Shiva på Melahuset.

«There can be no ecological security without climate justice. Equity is a precondition for sustainability. We will live together or die together».

Menneskeskapte klimaendringer skaper sult, fattigdom og nød, og truer livet og tilværelsen til milliarder av mennesker og eksistensen til millioner av arter. Å bremse klimaendringene er dermed ikke bare et spørsmål om et grønt skifte, men også et spørsmål om sosial rettferdighet som vil kreve akutte og radikale handlinger. På Melahuset vil Vandana Shiva dele sine tanker og ideer om sammenhengen mellom klimaendringer og migrasjon, og hva som må til for å oppnå klimarettferdighet.

Den verdenskjente økologen, fysikeren, aktivisten og filosofen Vandana Shiva har gjennom sitt arbeide vist hvordan kunnskap og vitenskap er politisk og hvordan ulike maktstrukturer truer hele økosystemer og eksistensen til småbønder over hele verden. Hun er vinner av Right Livelihood Award, som også er kjent for den alternative nobelprisen, og er æresdoktor ved Universitetet i Oslo.

Les mer om Vandana Shiva på Wikipedia.