Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Songs We Carry

lørdag 7. september

Melahuset
19:00

Songs We Carry er et samarbeidsprosjekt der oudvirtuos Saied Silbak og multiinstrumentalist Ana Silvera utforsker fellesnevnere mellom deres musikalske arv; den emosjonelle melankolien i Ladino (judeo-spansk) og de rike maqamene og intrikate melodiene i den arabiske sangen. Silbak og Silvera formidler familiehistorier og fortellinger om kulturelle tradisjoner, og åpner opp en verden ikke bare rundt musikken, men også til livene og kulturene som formet den.


Dørene åpner kl. 19
Konsertstart kl. 20
Gratis inngang


Ana Silvera er en anerkjent sanger, komponist og multiinstrumentalist. Hennes familie var jødiske flyktninger fra den spanske inkvisjonen som bosatte seg i Aleppo (den gang en del av det osmanske riket) på 1700-tallet. Ladino-sangene som Ana synger, er den del av den kulturelle arven fra spansk-jødiske flyktninger, og er blitt sunget på Balkan og i det østlige Middelhavsområdet i århundrer.

Saied Silbak er en palestinsk komponist og oud-spiller født i Shafaa`mr, en by som ligger i nedre Galilea i det okkuperte Palestina. Han begynte å trene i klassisk piano i en alder av fire, før han gikk over til oud i begynnelsen av tenårene. Han har studert musikk og psykologi ved universitetet i Haifa og fullførte deretter mastergraden sin ved Guildhall School of Music and Drama i London. Kunstnerisk har han skapt sin egen signaturlyd gjennom å kombinere arabiske, tyrkiske og indiske tradisjoner med vestlige stiler.

Sammen har de opptrådt på blant annet Royal Opera House, Vortex Jazz Club og Amare Den Haag, og nå er de altså klare for Melahuset.