Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

TEHUS // Tema FRIHET – med Mahsa og Marjan Vahdat, Benjamin Lønne Røsler og Erik Hillestad

lørdag 2. mars

Melahuset
18:00

Etter østlig Tehustradisjon; tre tonesatte tekster, tre opplesninger, tre dialoger. Med lave skuldre, høy himmel og åpent sinn! Velkommen til Tehus – gammel form, nye rom!

Frihet – et lite og både enkelt og komplisert ord.
I Store norske leksikon står det slik:
Frihet er en tilstand av suverenitet eller selvstyre for et individ, en gruppe individer eller et politisk system. Frihet er med andre ord det motsatte av å være hindret, kontrollert, tvunget eller hersket over.

Palestina, Ukraina og Iran er alle eksempler på steder hvor det motsatte nå er tilfelle; man er hindret, kontrollert, tvunget og hersket over. Er frihetsbegrepet her noe annet enn frihet for oss i Norge? Når et folk er fri – er da alle fri? Og er tanken fri – er da den fullkomne frihet på plass? Eller er det mer komplisert…
Og hva er veien til frihet og liv i land som Iran – hvor undertrykkende regimer i årevis har holdt sin jernhånd over befolkningen? Kan veien åpnes av kvinner med kort hår, kampånd og utålmodig frihetstreang?

Disse – og mange andre spørsmål – vil vi vri og vende på, gruble over og la oss utfordre av på TEHUS lørdag 2. mars. Denne gang på Melahuset!

Til å løfte spørsmålene og oss selv har vi musikk og poesi – og de verdenskjente søstrene Marjan og Mahsa Vahdat . De gir oss musikk og lyrikk både fra persisk kulturarv og samtidspoesi, og tekstene møter vestlige dikt av både ny og gammel dato. Skuespiller Benjamin Lønne Røsler fremfører oversatte tekster og norske speilingstekster. Under ledelse av produsent og tekstforfatter Erik Hillestad får vi alle være med i samtalen om FRIHET. Samtalen foregår på engelsk og det er fri adgang og åpent for alle. 

Arrangeres av KULT Senter for Kunst Kultur Kirke og Melahuset.