Melafestivalen i gang!

opening21
Foto: David Brandt

Årets Melafestival er godt i gang og vi har allerede lagt bak oss en helg full av talentfulle artister og god stemning her på Melahuset.

Årets festival startet fredag 13.august, og ble offisielt åpnet av Kultur- og likestillingsminister, Abid Raja.

Stian Carstensen, Rohini Sahajpal, Jarle Vespestad og Jai Shankar sto for en intim, men mektig åpningskonsert som fikk publikum til å glemme at de satt i en litt mer beskjeden sal inne på Melahuset, og ikke i den storslåtte hallen inne på Rådhuset.

Lørdagen var viet Norges unge og talentfulle kvinnelige artister! Mange av dem artistdebuterte den samme kvelden, og spilte for en nærmest fullsatt sal. På scenen opptrådte Namibia, Awissi, Royane, Darkowa og Akuvi – alle til stor begeistring og hyllest fra publikum. Kveldens In-house DJ var DJ Melange, som satte en fin musikalsk ramme for kvelden.

Etter to feststemte dager var det tid for romantikk, poesi og klassisk Sør-asiatisk musikk i form av raga. På scenen sto først Melas ragaensemble (Fahem Ajmal Jamil Malik, Syed Ali, Asif Masih, Islam Umar), etterfulgt av Ragatid med Reshail Mansoor, Aryan Mansoor, Andreas Bratlie og Patrick Vedlog. For Melas typiske og mangeårige publikum, ble denne kvelden et særlig høydepunkt da publikum satt igjen med følelsen av at den mangeårige søken etter synergi mellom norsk og sør-asiatisk musikk kom sammen i en høyst naturlig setting på scenen.


Publisert 17. august 2021