Khalid Salimi utnevnt til Månedens Dialogstemme

Khalid Salimi sitter med et diplom i hånden. Ved siden av ham sitter Kjersti Fløgstad. Begge sitter med ryggen til Nobels fredssenter
Foto: Mette Bruaas / Nobels Fredssenter

Nobels Fredssenter har utnevnt Khalid Salimi, direktør for Melahuset og Oslo Mela, til «Månedens dialogstemme» for august. Nobels Fredssenter berømmer Salimi for hans mangeårige innsats for mangfold og inkludering i kulturlivet.

Hver måned gir Nobels Fredssenter en utmerkelse til noen som har jobbet aktivt for god dialog, og for august er det direktør og kulturaktivist Khalid Salimi som ble utnevnt til «Månedens dialogstemme». Salimi er grunnlegger av Melafestivalen og Melahuset, og han har også etablert tidsskriftet Samora Forum, radiokanalen Radio Immigranten og Antirasistisk Senter, som han også ledet i mange år.

«Salimi har stått på utrettelig for å slippe til nye stemmer både i det offentlige ordskiftet og på scenene og talerstolene han har rådd over i sitt virke», skriver Nobels Fredssenter i sin begrunnelse.

Onsdag 13. september var Khalid Salimi på Nobels Fredssenter for å motta diplomet for Månedens dialogstemme. Han fikk også boka De som lytter, flytter verden. Her har Nobels Fredssenter samlet fredsprisvinnernes beste tips for god dialog.

«Arven etter fredsprisvinnerne har vist oss at det å «skape trygge rom» og «invitere alle med» er essensielle prinsipper for å legge til rette for god dialog. Salimis arbeid er en svært god levendegjøring av disse prinsippene», sier Nobels Fredssenter direktør Kjersti Fløgstad i en pressemelding.


Publisert 14. september 2023

Publisert 14. september 2023