Gjenopplev helgens konserter!

phats
Foto: David Brandt

Da kan vi se tilbake på enda en helg med god musikk, god stemning og ikke minst; et godt publikum i alle aldre!

Torsdag ettermiddag var det  Sidiki Camara og Tundra Electro som sto for helgens første konserter. Førstnevntes konsert gikk i sjangeren som har gjort Sidiki Camara ledende i sitt felt, nemlig en modernisert vri på den vestafrikanske Manding-musikken, imens Tundra Electros musikk har sitt utsprang i kraftfull joik, blandet med elektronika, improvisasjon og indisk klassisk musikk.

 

Fredagskvelden startet med et skikkelig brak, og på et tidspunkt satt man med en følelse av at man vitnet et musikalsk gjennombrudd på en kul «brownstone»-undergrunns-klubb i New York! Dette takket være rapperen «Phats», som hadde en eksklusiv debut på sitt nye alternative musikkprosjekt.

Kvelden skulle vise seg å by på flere overraskelser da Oslogutten og tidligere Mela-fotograf, Ousu Leigh, ga oss en smakebit på den nye sounden han har brukt mye av 2020 på å utvikle.

Etter to imponerende acts, en In-house DJ i selveste DJ Martin Bjørnersen (som forresten gjorde en fantastisk jobb i å knytte kvelden sammen), var det tid for Ol’Burger Beats & Vuyo, rap-jazz duoen som har klart å danne sitt eget domene i den stadig voksende hiphop diasporaen.

 

Etter to kvelder med høyt tempo, kunne lørdagen by på to konsertopplevelser hvor man virkelig kunne la seg fortrylle av musikernes evne til å vekke alle sanser! Enten det var LILJA og hennes band som skildret hennes mange musikalske reiser til alle verdens hjørner, som hadde resultert i sangtitler og melodier som hun hadde plukket med seg på veien. Eller om det var Harpreet Bansal Band, som ga oss en smakebit på hvordan hennes musikalske bakgrunn i nordindiske musikktradisjoner, smelter naturlig sammen med Andreas Bratlies tabla, Adrian Fiskums bass, Vojtech Prochazkas harmonium og David Afsari-Rad på sandur.

Søndagen var viet de aller minste, og helgens familieforestilling var «Det rullende gresskaret» med Mehda Zolfaqari i hovedrollen, og Ali Alaei som musiker.

Publisert 24. august 2021