Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Oslo World: Talk – The Rise of Indigenous Pop Culture

tirsdag 31. oktober

16:00

En global bølge av urfolkskultur i populærkulturen er over oss – fra Black Panther og How to Blow Up a Pipeline til den norske La Elva Leve og ikke minst en rekke unge, samiske artister. Og mens publikum tørster etter meningsfulle, autentiske historier, må musikkindustrien ta grep for å holde følge. I dette panelet vil vi diskutere hvordan å nå større publikum og fremheve det unike, og samtidig unngå fallgruver som stereotypier eller kulturell appropriering.

I samarbeid med JM Norway. Fri adgang.

I panelet:

Ella Marie Hætta Isaksen, er en samisk musiker og miljøaktivist fra Tana. Hun fikk anerkjennelse etter å ha vunnet Sámi Grand Prix i 2016 og Liet International i 2017, og grunnla senere det elektroniske joik-bandet ISÁK. Hun spilte hovedrollen i filmen Ellos eatnu – La elva leve fra 2022, en film basert på de virkelige hendelsene fra Alta-aksjonen og kampen for samiske rettigheter i slutten av 1970-tallet. Isaksen var talsperson for aktivistene under demonstrasjonene i 2023 i forbindelse med Fosen-saken. 8. mars i år mottok hun Fritt Ords honnørpris.

Stephen Budd er en britisk musikkindustrileder og artistsjef basert i London. Han er direktør for artist- og produsentselskapet Stephen Budd Music Ltd, OneFest-festivalen, Damon Albarns Africa Express-prosjekt og er medgründer av NH7 Weekender-festivalene i India og var med på å skape DMZ Peace Train Festival i Korea.
Stephen er en anerkjent TV-kommentator og dukker jevnlig opp på en rekke britiske TV-nyhetsprogrammer.
Han har skapt en store veldedighetsprosjekter, som da han «co-produserende Amnesty International og Sofar Sounds» «Give A Home» globale konsertserie for flyktninger og opprettelse av WarChilds «Passport Back To The Bars» svært suksessrike konsertserie for barn som er berørt av krig. I 2022 startet han The Music Venues Trust «Passport Back To Our Roots»-konsertserien for å samle inn penger til Covid-19 truede livemusikksteder.

Tone Østerdal er direktør i Music Norway. Før dette var Tone daglig leder i Norske Kulturarrangører (NKA), hvor hun markerte seg som en tydelig talsperson i musikkbransjens og kulturens håndtering av koronapandemien. For dette arbeidet ble hun tildelt prisen Årets stemme av magasinet Subjekt i 2020.

Moderator: Sofie Søndervik Sæther er enarrangør, leder, foredragsholder, musiker og mangfoldsinnovatør, dedikert til å forsterke representasjonen av marginaliserte stemmer i kunsten. Er programdirektør i JM Norge.