Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Nyege Nyege Remix Oslo

lørdag 4. mai

Melahuset
18:00

Nyege Nyege Remix Oslo transformerer Oslo’s klubbscene i en to-dagers minifestival, ved hjelp av norske og internasjonale artister. Nyege Nyege er Øst-Afrikas største festival, og Oslo-versjonen er arrangert i samarbeid med Digital Diaspora. 

Program: TBA

Spillesteder: Melahuset, Kafé Hærverk og Baba Bar

Når: 3. og 4. mai 2024

Oslos klubbscene vibrerer som aldri før: Vi hører spesielt afrobeats, hiphop, dancehall og reggaeton på den ene siden, og techno, house og elektronika på den andre siden, men sjelden hører vi disse uttrykkene på samme sted. Oslo er klar for en remiks og Nyege Nyege og Digital Diaspora gjør jobben ved hjelp av lokale og internasjonale artister. Den 3. og 4. mai forvandler vi scenene Melahuset, Kafé Hærverk og Baba Bar til samlingssted for kulturuttrykk og ikke minst mennesker som vi vanligvis ikke finner i samme rom i Norge. 

Nyege Nyege er Øst-Afrikas største festival, med over 15 000 besøkende, hvorav flere tusen er tilreisende fra Europa og andre deler av verden. Det spesielle med Nyege Nyege handler om kulturutveksling – kjernen av miljøet rundt festivalen introduserte på mange måter europeisk elektronisk klubb- og kunstmusikk i Øst-Afrika – på den andre siden nye former for afrikansk, asiatisk, karibisk og latin-amerikansk musikk i Europa. 

Festivalen er kjent for å plassere elektronisk musikk fra Afrika, og andre ikke-vestlige land, i en større kontekst der tradisjonsmusikk også spiller en rolle. Mange av artistene de jobber med er dermed tradisjonsmusikere, eller kunstnere innen andre uttrykk, som også spiller elektronisk musikk og omvendt. 

Siden 2015 har nærmest en verdensomspennende kulturell bevegelse vokst ut av festivalen, som også jobber med de tilknyttede plateselskapene Nyege Nyege Tapes og Hakuna Kulala, samt et studio med residency-program for kunstnere og musikere innen mange disipliner i Kampala. Deres in-house booking-agency sørger for spredning av artistene til andre kontinenter, spesielt Europa. 

Nyege Nyege er mye mer enn en musikkfestival og vi forsøker å overføre noe av denne energien til en norsk kontekst, blant annet med gateteater. 

Fact Magazine, en premissleverandør for elektronisk musikk, skrev for noen år siden at Nyege Nyege er verdens beste elektronisk musikkfestival, mens Resident Advisor, Mixmag og The Wire er andre magasiner som har fulgt festivalen tett, som regel med sterke superlativer. 

Nyege Nyege kuraterer Oslo-utgaven av festivalen i samarbeid med Digital Diaspora.