Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Litterær kveld: Forfattermøte med Nuruddin Farah

torsdag 28. september

Melahuset
18:00

I remember that kind of Somalia, where it was possible to imagine a world of cohesiveness.

 Den 28. og 29. september inviterer Melahuset til to samtaler med Nuruddin Farah, en av Afrikas fremste litterære stemmer og han nevnes ofte i forbindelse med Nobels litteraturpris. Samtalen på torsdag foregår på engelsk, mens fredagens forfattermøte foregår på somali.

Dørene åpner kl. 18
Samtalen starter kl. 18:30
Fri adgang

Nuruddin Farah debuterte som forfatter i 1970 med roman From a Crooked Rib, som skildrer forholdet mellom tradisjonelt nomadeliv og livet i hovedstaden Mogadishu, særlig sentrert rundt kvinnens rolle i en slik konflikt. I romanen A Naked Needle, som kom i 1976, skrev han satirisk om Somalias diktator Mohamed Siad Barrem og ble av den grunn tvunget i landflyktighet. I sine bøker skriver Farrah mye om hvordan autoritære strukturer dannes, spesielt hvordan disse strukturene øker i det tradisjonelle samfunnet, og kobler temaer som politisk undertrykkelse og korrupsjon til psykologiske og pedagogiske aspekter. I sin seneste roman North of Dawn som kom i 2018 er handlingen lagt til Oslo og tematiserer ekstremisme og utenforskap. Likevel er Farahs overordnede litterære prosjekt er å holde det gamle Somalia levende gjennom sin litteratur.

In every generation, there are changes. There was a time when I was in Somalia, and I thought that nearly everyone was like me. There will come a time when Somalis will be more or less like me again.

Samtaleleder den 28. september er Bhakti Shringarpure fra Radical Books Collective.

Arrangementet er en del av Melahusets Somaliske dager.