Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Kvinnefronten 50 år: Kajsa Balto + Maria Orieta Band M.fl.

lørdag 17. september

12:00

Jubileumskonferansen: Halvveis til hundre – halvveis i mål?

Kvinnefronten ble stiftet i 1972 og er Norges eldste radikalfeministiske organisasjon. 17.september markerer vi 50-årsjubileumet i Oslo. Bli med å feire Kvinnefronten, du også!

På jubileumskonferansen vil vi synliggjøre de historiske kvinnekampene som har blitt vunnet, samtidig som vi vil skape bevissthet rundt de mange kvinnekampene som fortsatt gjenstår. Vi vil få høre historiske innledninger om abortkampen, menns vold mot kvinner og fødsels- og barselomsorg. Det blir panelsamtaler om kvinnekampens relevans i dag og mangfoldig kvinnekamp. Kajsa Balto og Maria Orieta Band kommer for å spille for oss, og vi byr på gratis lunsj. Ta en titt på programmet nedenfor!

Det vil også være en spennende utstilling i lokalet med plakater, bilder og faner fra 50 år med kamp for full kvinnefrigjøring.

Konferansen er gratis og åpen for alle. Påmelding er ikke nødvendig. Konferansen vil også streames, slik at de av dere som ikke har mulighet til å delta fysisk kan være med digitalt. Melahuset er tilgjengelig for rullestolbrukere. Velkommen!

Program for jubileumskonferansen

11.45 Dørene åpner
12.00 Velkommen v/Daisy Elizabeth Sjursø
12.15 Musikk v/Kajsa Balto
12.30 Eli Aaby innleder om abort
12.45 Tove Smaadahl innleder om menns vold mot kvinner
13.00 Astri Holm innleder om barsel og fødsel
13.20 Pause
13.35 Panelsamtale om kvinnekampens relevans i dag med Mette Løkeland, Ane Fossum og Berit Mortensen. Ordstyrer: Sareedo Ali.
14.10 Gratis lunsj med mat fra Mela Café
14.45 Line Schou innleder om radikalfeminisme
15.20 Musikk v/Maria Orieta Band
15.35 Pause
15.50 Panelsamtale om mangfoldig kvinnekamp med Sofia Rana, Oline Rustad, Lina Alvarez Reyes og Tatjana Kolpus. Ordstyrer: Gro Lindstad.
16.50 Oppsummering v/Daisy Elizabeth Sjursø
17.00 Ferdig for dagen

 


Mer info på Kvinnefrontens nettsider