Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Illustrasjonsbilde

Grenseløst Oslo: Film og samtaler

søndag 8. oktober

Melahuset
16:00

Grenseløst Oslo er tilbake og denne gangen som et samarbeid mellom Sosialarbeidere uten Grenser (SG) og Melahuset! Vi ønsker å invitere deg med på en spennende temakveld om identitet og tilhørighet. Dette er temaer som vi ønsker å belyse gjennom både kortfilmen «Forbindelser», som er regissert av Ibrahim Mursal, og diktsamlingen «Betongblomst»., som er skrevet av Hamza Hirsi. Vi ønsker å samles inne i varmen på Melahuset, for å snakke om hva som skaper nettopp samhold og følelsen av å høre til.

Dørene åpner kl. 16, det er fri alder og fri adgang. Siden vi skal servere litt mat er det fint om du kan melde deg på arrangementet ved å sende navnet ditt og hvor mange som evt kommer til e-posten: post@sosialarbeidere.no


Filmen Forbindelser tar oss med på en t-banereise som viser hvordan den materielle verden og eksterne faktorer preger identitetene til to gutter fra Furuset. I en dyp og ærlig samtale mellom filmregissøren Ibrahim Mursal og Mikias og Hasib får vi høre deres tanker og om de synes de selv fortjener kjærlighet utenfor Furuset. Dette er en åpenhjertig kortdokumentar som gir ordet til de det snakkes alt for mye om, men alt for lite med.

Ibrahim Mursal er en norsk-somalisk-sudansk filmskaper og forfatter. Etter at han ble ferdigutdannet som oljeingeniør, fulgte han lidenskapen sin innen film og har laget 3 kortfilmer og sin prisbelønte dokumentarfilm The Art of Sin. Mursal liker å utforske begrepet identitet i filmene sine, og drar nytte av sin mangfoldige bakgrunn for å finne historiene sine.

Betongblomst er skildringer av oppvekster i mine områder har blitt gjort på en misvisende måte i mediene. Livene våre er ikke forbeholdt de typiske problemstillingene med kriminalitet og identitetskriser med de gjentatte handlingsforløpene vi har sett utallige ganger. Et menneskeliv går igjennom naturlig regresjon med høydepunkter og bunnpunkter. Med disse skildringene ønsker jeg å ta til orde med et krav om definisjonsmakten.

Hamza Hirsi er forfatter hos Strawberry publishing, låtskriver og manusforfatter. Hirsi vokste opp på Mortensrud i Oslo og har skrevet en diktsamling som er sterkt inspirert av oppveksten. Han beskriver seg selv som en betongblomst og tematiserer hvordan Oslo sør oftest omtales negativt i media. I et intervju med Dagens Næringsliv beskriver han at oppveksten hans var preget av utenforskap og misoppfatninger, men at han lærte seg å snu det negative om til noe positivt gjennom kreativ skriving.

Sosialarbeidere uten grenser er en ideell humanitær organisasjon, grunnlagt for å fremme engasjement i internasjonalt sosialt arbeid. Vårt fokus er på fattigdomsbekjempelse, menneskerettigheter, likestilling og inkludering.

Grenseløst Oslo er en rusfri møteplass hvor kulturelle innslag og aktiviteter gjør det enkelt å komme i kontakt med hverandre uavhengig bakgrunn.

Vi gleder oss til å se hver og en av dere!