Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Film+samtale: Walter Rodney: What They Don’t Want You to Know

torsdag 21. mars

Melahuset
18:00

Dokumentarfilmen Walter Rodney: What They Don’t Want You to Know utforsker livet historikeren, politikeren og aktivisten Walter Rodney og hvordan hans idealer fortsatt preger dagens globale kamper og sosiale bevegelser.

Dørene åpner kl. 18:0
Filmvisningen starter kl. 19:00
Fri adgang

Den 72 minutter lange dokumentaren er filmet i Guyana, Barbados, Jamaica, Tanzania, USA og Storbritannia og forteller om mord, konspirasjonsteorier fra den kalde krigen, Black Power-bevegelsen, slutten på det britiske imperiet og hvordan arven fra kolonialismen fortsatt preger den moderne verden.

Walter Rodney ble drept i 1980 i Guyana, Sør-Amerika, av CIA og en MI5-støttet autokratisk regjering. 41 år etter attentatet har den Guyanesiske regjeringen endelig erkjent statens rolle i drapet. I filmen møter vi både Patricia Rodney, Walter Rodneys enke, samt Angela Davis, Gina Miller, tidligere president i Guyana Donald Ramotar, Edward og Donald Rodney, samt fremtredende historikere.

Etter filmvisningen blir det en samtale med regissør Arlen Harris og Ari Gautier fra Melahuset.

Filmen vises i samarbeid med The Walter Rodney Foundation.


Filmen er regissert av Daniyal Harris-Vajda og Arlen Harris, som er far og sønn. Arlen er en prisvinnende programskaper som i hovedsak har jobbet for BBC, Chanel 4 og ITV. Sammen med Paul Lashmar lagde han en reportasje for The Observer om rasesegregeringen i militæret som bidro til endringer i den britiske garde. Han har også filmet med pirater i Sør-Kinahavet og laget filmer fra Beirut, Sri Lanka under borgerkrigen og om Irak-krigen.

Daniyal jobber som produsent i London. De siste tre årene har han jobbet med en serie dokumentarfilmer fra Latin-Amerika. Han har også jobbet med flere sportsdokumentarer, inkludert den prisbelønte «South of the River» som undersøker hvordan sør-London har jobbet frem mange unge fotballtalenter.