Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Oslo World – Elektronisk musikk i SWANA-regionen

fredag 4. november

Melahuset
15:30

Fremtiden er kvinnelig

Lydbildet i SWANA-regionen har blitt formet av kvinnelige musikere, som Umm Kulthum, Fairouz, Sabah, Shadia og Asmahan. Det er derfor ikke en overraskelse at progressive kvinnelige DJ-er i regionen nå er med å forme musikkens fremtid.

Regionen har vært i en tilstand av sosial uro og opprør de siste årene, men den har også en kreativ puls. I denne samtalen skal vi utforske artistenes musikalske landskap og deres forbindelse til sine hjemland, Libanon og Syria. Hvordan kan musikk bli et «hjem» for de som er på reise? Hvordan har migrasjon vært grunnleggende for en global sound og hvordan fører gjensidig påvirkningen fra ulike typer musikk til innovative fusjoner og hybrider? Hvordan kan musikk både beskytte og endre identiteter?

Noise Diva: Yara Said a.k.a. Noise Diva henter inspirasjon fra industrielle lyder, byens puls, rop, klemmer, død og kjærlighet. Said visker ut skillelinjene i kunsten sin, ved bruk av ulike medier som video, lyd, maleri, performance, installasjoner, tekst, DJing og musikkproduksjon.

Liliane Chlela: Med sin distinkte blanding av «sounds» og improvisasjon har Liliane Chlela i over ti år presset grensene for eksperimentell og elektronisk musikk i Libanon og Midtøsten, både som soloartist og via sine ulike hjemlige og internasjonale prosjekter.

LazerGazer: Hala Namer (f. Damaskus, Syria) er en Amsterdam-basert artist, DJ og lyddesigner. Hala kommer fra en performancebakgrunn og bruker elementer fra myter, ritualer og sin egen historie for å undersøke kollektive følelser. Hennes fragmenterte historier blir fortalt gjennom film og installasjoner, i tillegg til nøye kuraterte DJ-set. Parallelt med DJ-ingen, programmerer Hala kveldene på Kannal 40, en klubb i hjertet av Amsterdam.

Amani Semaan: Festivalsjef for Beirut & Beyond International Music Festival. Ved å arrangere festivalen i Libanon, med et internasjonalt delegatprogram, samt satelitt-festivaler under Oslo World og turnéer med utvalgte band i Europa, har Beirut & Beyond på kort tid rukket å bli en viktig aktør på hjemmebane og internasjonalt.

Christina Hazboun: The Sonic Agent er den mangfoldige virksomheten til Christina Hazboun; en palestinsk oppdagelsesreisende i musikk, rom, tid og samfunn. Gjennom promotering, boutique-PR, forskning, radio, mikser og podcasting fokuserer hun på å øke interessen for nye strømninger og musikk fra Vest-Asia, Nord-Afrika og det globale Sør.

 


I samarbeid med Keychange, Creative Europe, Talent Norge, Masahat og Jæger.

 


Arrangementet er en del av festivalen Oslo World, les mer hos deres nettsider.

Kl. 15.30 – 16.30 | Fri adgang