Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Oslo Kulturnatt – Rytmiske reiser på Melahuset

fredag 16. september

20:00

Kom og opplev Oslo Kulturnatt fredag 16. september på Melahuset, med magiske musikalske uttrykk og et variert repertoar innen flere sjangere. Oslo kulturnatt arrangeres av Kulturetaten, Oslo kommune i samarbeid med byens kulturinstitusjoner, organisasjoner, kunstnere, artister og næringsliv.

Khalid Laaouam & Zawya

Marokkansk gnawa- og aissawa-musikk, arabisk-andalusisk musikk og sahrawi-ørkenblues, ispedd en liten dose nordisk jazz. Bandet Zawya presenterer både uimotslåelige danse-grooves og spirituelle sanger, hentet fra Marokkos rike tradisjonsmusikk.

Gnawa- og aissawa-musikk har sine røtter i helende ritualer knyttet til religiøs mystisisme, der musikken hensetter tilhørerne i en transe som skal legge både kroppen og sjelen.

Bandet består av guembri-spiller og vokalist Khalid Laaouam fra Meknes, vokalist og perkusjonist Othmane Hmimar -kjent fra det marokkanske rockebandet Hoba Hoba Spirit, Øystein Aarnes Vik på trommer, Inger Hannisdal på fiolin og Andreas Vangen Andersen på gitar.


«I TRAVELLED»

Kan det komme en dag hvor folk glemmer hvor reggae kommer fra og hva sjangeren representerer?

«I Travelled» er et multi-media-show som tar et dypdykk i reggaens historie og utvikling gjennom dans, perkusjon, DJ-ing, poesi og visuell kunst. «I Travelled» er ikke en ren konsert, DJ-session, danseforestilling eller video installasjon – men er alle disse samtidig.

Reggaemusikk har blitt et verdensomspennende fenomen. Hvordan har denne musikksjangeren, utviklet av fattigdomsrammede artister i slummen og gettoen i Kingston, Jamaica, inspirert til det som har blitt en levende internasjonal bevegelse? Hva skjer med musikken og de som skapte den da det blir et internasjonalt og kommersielt produkt?

Her får vi en dypere forståelse for sjangerens utgangspunkt i afrikansk opprør mot slavehandelen og anti-kolonialisme. Videre peker vi mot musikkens rolle i politiske bevegelser i England og Afrika og setter det i kontrast med nåtidens popmusikk som tar i bruk elementer av musikken.

Fremføringen er utviklet etter en idé av Dominic Reuben, kunstnerisk leder for «I Travelled» i samarbeid med Global Oslo Music.

På scenen:

Shirley Adffo Langhelle – dans
Sidiki Camara – perkusjon
Dominic Reuben – DJ


IF

IF (Infinite Journey ) er Luiz Murakami & Tuva Færden. Musikken består av egne låter og tradisjonelle låter som de presenterer i både solo og samspill med hardingfele, gitar, lyre, den japanske fløyten shakuhachi og vokal.

Luiz og Tuva møtte hverandre for første gang på en festival i Sveits i 2019. Gjennom pandemien har de holdt kontakten og et musikalsk samarbeid begynte å spire. Luiz er født i Rio de Janeiro, Brasil, en plass der musikk alltid er nærværende, der gatene og barene stadig fylles av rytmer og ulike musikalske utrykk. Han er halvt Japansk og har i tillegg røtter fra både Madeira, Portugal og Italia. Dette farger musikken han spiller og gjør han til en svært allsidig musiker.

Tuva Færden er en norsk folkemusiker fra Oslo og har de siste årene gjort seg kjent på den norske musikkscenen i flere ulike prosjekt både som musiker og danser.

Brasiliansk musikk og norsk folkemusikk har flere spennende likhetstrekk. Hardingfela kan for eksempel sammenlignes med det brasilianske instrumentet rabeca. Her fant Luiz og Tuva fort en fellesnevner som de ønsket å utforske videre.

Konserten dere skal få høre på Oslo kulturnatt er et resultat av en ukes residens og er deres første konsert sammen. Materialet de spiller består av egne låter og tradisjonelle låter som de presenterer i både solo og samspill med hardingfele, gitar, lyre, den japanske fløyten shakuhachi og vokal.


Dørene åpnes kl. 19.00 | Start: kl. 20.00

Fri adgang