Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Illapu + support: Perro de la calle – UTSOLGT

torsdag 12. oktober

Melahuset
19:00

Denne kvelden kan du oppleve et av Chiles mest populære band gjennom tidene på Melahuset. Siden 1971 har Illapu fenget publikum med sin utforskende folkemusikk som tar for seg temaer som kjærlighet, rettferdighet og sosiale spørsmål.

Dørene åpner kl. 19
Oppvarmingskonserten starter kl. 20
Konserten med Illapu starter ca kl. 21:15

Billetter er i salg via Ticketmaster. 

Gruppa Illapu ble startet av brødrene José Miguel, Jaime, Andrés and Roberto Márquez Bugueño i byen Antofagasta i Nord-Chile i 1971 og spilte i begynnelsen musikk med røtter og rytmer i Andes og Bolivia. Senere hentet de innflytelse fra popmusikken og bandet ble en del av den venstreorienterte Nueva Canción-bevegelsen, der Victor Jara var en ledende skikkelse. Fordi de var yngre og mindre etablerte enn artister som Jara og Inti-Illimani slapp de lettere unna det brutale militærkuppet i Chile i 1973. Med låta Candombe para José fikk de i 1976 sin første radiohit.

Etter en Europa-turné i 1981 ble Illapu nektet å reise tilbake til hjemlandet og bandmedlemmene levde i eksil til de i 1988 fikk returnere til Chile igjen. Der ble de møtt av tusenvis av mennesker som hadde møtt opp på flyplassen for å ønske dem velkommen hjem, og på comeback-konserten på Parque La Bandera i Santiago de Chile var 60 000 publikummere til stede. Siden den gang har de jevnlig turnert over hele verden med et stadig voksende internasjonalt publikum.

Support denne kvelden er Perro de la calle. Denne gruppen har spilt sammen i to år og består av en trubadur på gitar, en bassist med jazz i blodet, en trommeslager med rytmer fra Latin-Amerika og en pianist som også er produsent og dirigent. Perro de la calle betyr gatehund og bandet har som mål å blande folk og kulturer for å spre sitt budskap om tålmod og glede, solidaritet og forståelse og ikke minst, kjærlighet.

Velkommen til en kveld der vi sammen feirer og markerer friheten, rettferdigheten og musikkens kraft.