Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
Artistbilde

8. mars-markering

fredag 8. mars

Melahuset
18:30

Etter toget inviterer Melahuset og Kvinnefronten til en markering av den internasjonale kvinnedagen med appeller, diktfremføring, musikalske innslag og DJs.

  • Dørene åpner kl. 18:30
  • Programmet starter ca 19:45
  • Hvor: Melahuset, Mariboes gate 8
  • Det er fri adgang til arrangementet

Denne kvelden kan du glede deg til konserter med LINNIA, PAVNA, NADIA ESSAH og SARAH CAMILLE. Aktivist og forfatter Meena Kandasamy fremfører dikt og det blir appeller ved blant annet Khansa Ali fra MiRA-senteret, Kvinnefronten og Rozerin Algunerhan fra Kurdisk Demokratisk Samfunnssenter. Lista over appellanter oppdateres fortløpende.

DJ-kollektivet Rebelle Collective avslutter kvelden.

Kveldens konferansier er Shilpi Bhatnagar.


Takket være sine energiske liveopptredener, tankevekkende tekster og sørøstasiatiske musikkarv har PAVNA blitt et rapnavn å følge med på. Det var ikke før i 2019 hun begynte å skrive egne låter og bestemte seg for å satse på en rap-karriere. Musikken hennes har fått anerkjennelse fra flere store musikkprofiler i Norge, debutlåta «Regarde Moi» med listet på NRK P3X og allerede etter sin første konsert ble hun omtalt som en crowd-mover. Gjennom sine tankevekkende tekster og dynamiske kreativitet ønsker PAVNA å gi lytterne den samme «vennen» hun selv fant i musikken.


Med en forkjærlighet for hiphop og neo soul byr LINNIA på poetiske tekster som tar for seg temaer som flukt, innvandring, rasisme, identitet og kjærlighet. Musikken hennes er en reise gjennom flere verdensdeler, men er spesielt påvirket av hennes røtter fra Midtøsten. I 2023 ga hun ut sin første EP med sanger på engelsk, kurdisk og tamilsk og i samarbeid med musikere som Ibou Cissokho, Solo Diarra og Athisayian Suresh.


Artisten, produsent, låtskriver og multiinstrumentalisten NADIA ESSAH lager dyp, sjelfull og minimalistisk R&B. Etter mange låtskrivercamper, mye mansplaining og mangel på en produsent som forstod seg på hennes lydlandskap, begynte hun selv å produsere. Sommeren 2023 slapp hun sin debut-EP «Mood Swings: nostalgic» og musikken hennes preges av groovy beats, jazzakkorder og tekster rett fra dagboka. På Melahuset opptrer hun i trioformat og det blir en konsert du ikke vil gå glipp av.


Sanger, poet og forteller SARAH CAMILLE har et særegent uttrykk som leker seg mellom ulike verdener, språk og uttrykk. Med en varm og nær vokal formidler hun undrende og fortellende tekster på norsk, creole, fransk og swahili og i et lydbilde som beveger seg i grenselandet mellom visesang, folk og jazz. Med seg på scenen har hun Jørn Erik Ahlsen Alkanger på gitar, Sidiki Camara på perkusjon, ngoni og balafon, Jo Berger Myhre på bass og Tuva Færden på fele, vokal og lyre.


DJ-kollektivet REBELLE COLLECTIVE består av MissFusion, DJ Kazi og ANNA, og har holdt det gående siden 2020. Med utgangspunkt i afrikanske og karibiske lyder mikser og eksperimenterer trioen med et bredt spekter av sjangre, og sørger for god stemning på dansegulvet med deres rå blend av dancehall, afrobeats, amapiano, «soca med en klype hiphop», house og elektronika.


Tamilsk-indiske MEENA KANDASAMY er forfatter, feminist og aktivist, og kampen mot undertrykkelse preger hennes forfatterskap – enten hun skriver romaner, poesi eller oversetter litteratur. I diktsamlingen «Tomorrow Someone Will Arrest You», som kom i fjor, viser hun hvordan det politiske er personlig og diktene tematiserer alt fra familieliv til spørsmål om kaste, flyktningkrise og friheten til å ytre seg.


ROZERIN ALGUNERHAN er co-leder for Kurdisk Demokratisk Samfunnssenter. Hun har vært aktiv i det kurdiske miljøet siden hun var 14, og har fokusert mye på kvinnefrigjøring, demokrati og fredsarbeid knyttet til den kurdiske saken. Det siste året har hun også jobbed med forestillingen BAQORBAN sammen med Pia Maria Roll og Sara Baban.


KHANSA ALI er nestleder ved MiRA – Ressurssenter for kvinner med minoritetsbakgrunn.


SEHER AYDAR er stortingsrepresentant for partiet Rødt. Hun har bakgrunn fra Kvinnefronten og har vært leder i Agenda X.


CATHRINE LINN KRISTIANSEN er leder for Kvinnefronten.


Kveldens konferansier er SHILPI BHATNAGAR. Hun er sosionom, har en mastergrad i Samfunnssikkerhet og kriseledelse og bruker mye av fritiden sin på frivillig arbeid. Hun har også bakgrunn som danser, og både dansen og musikken er en viktig del av henne og har styrket henne som kvinne, noen hun forsøker å gi videre til andre jenter og kvinner gjennom sine indiske dansekurs og opptredener.


Arrangører:

MelahusetKvinnefronten logo