Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

Kultur og motstand: Calle Mambo

onsdag 11. september

Melahuset
19:00

11. september 1973 ble Chile utsatt for et blodig statskupp ledet av hærsjef Augusto Pinochet og hans militærjunta. Melahuset markerer motstanden mot dette kuppet med en konsert med den chilenske gruppa Calle Mambo.


Dørene åpner kl. 19

Fra kl. 19.30: Samtaler og appeller

Kl. 21.00: Konsert med Calle Mambo

Billetter: 170,- inkl. avgift. Billetter i salg hos Ticketmaster 


Med sin særegne sjangerblanding fra latin-amerikanske folketoner og afro-karibiske toner til elektronika og rap, har Calle Mambo skapt en unik og fengende sound som alltid gir lytterne en følelse av en viss nærhet til røttene sine – uansett hvor i verden de kommer fra eller oppholder seg.

Reisen til Calle Mambo begynte et godt stykke unna Chiles gater, nemlig i den tyske byen München i 2013. Her møttes de fire medlemmene helt tilfeldig, og i et forsøk på å både tjene litt penger og skape litt stemning, begynte Dante Parraguez, Guillaume Laumiere, Erkki Nylund og Jhon Valle å opptre sammen som gatemusikanter. Parallelt jobbet de med å skape ny musikk som også skulle fungere som møtepunkt for flere ulike sjangre. Dermed smelter Andesfjellene og deres charango sammen med karibiske rytmer, sekkepiper og timbaler, mens cumbiaen tilføres litt elektronika og kanskje litt rapping. Tekstene deres reflekterer samtiden, men også til å fordømme alt fra ødeleggelsen av naturlige økosystemer, undertrykkelse og fremmedfrykt.

På scenen spiller de på over 10 instrumenter, inkludert quena, quenacho, cuatro, charango, tiple, gaita, zampoña, ronroco og timbaler, og enhver konsert føles som en euforisk og dansende reise gjennom hele det latin-amerikanske kontinentet.