Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Boklansering: «The Rebel’s Clinic: The Revolutionary Lives of Frantz Fanon». En samtale med forfatter Adam Shatz

torsdag 13. juni

Melahuset
17:30

«Shatz captures the thorny brilliance of a man whose radicalism is still shaping the world». John Powers, NPR

Frantz Fanon, født i den franske kolonien Martinique, var legen og den politiske filosofen som ble en av anti-kolonialismens mest markante talspersoner, og hans verk har påvirket kampen for borgerrettigheter og likeverd for alle. Fanon døde av leukemi i 1961, men effekten av hans arbeid er fortsatt synlig i utformingen av sosiale bevegelser over hele verden.

I januar kom en ny biografi om Frantz Fanon, «The Rebel’s Clinic: The Revolutionary Lives of Frantz Fanon», skrevet av Adam Shatz. Her blir vi både kjent med Fanons liv, men Shatz undersøker også hans ideer og hvorfor hans tanker om rasisme og kolonialisme fremdeles er relevante den dag i dag.

Adam Shatz er den amerikanske redaktøren av The London Review of Books og bidragsyter til The New York Times Magazine, The New York Review of Books, The New Yorker og flere andre publikasjoner. Han er også gjesteprofessor ved Bard College, og vert for podcasten «Myself with Others», produsert av pianisten Richard Sears. Han har tidligere gitt ut bøkene «Prophets Outcast: A Century of Dissident Jewish Writing about Zionism and Israel» og «Writers and Missionaries: Essays on the Radical Imagination».

På Melahuset møter Adam Shatz forfatter og journalist Yohan Shanmugaratnam til en samtale om Fanons radikale virke og hans relevans i dag.

I etterkant av samtalen vil Adam Shatz signere boka.