Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Oslo World – Når reisen påvirker låtskrivingen

tirsdag 1. november

Melahuset
11:30

Vi reiser, vi møter mennesker fra forskjellige deler av verden, vi hører på musikk skrevet av andre. Hvordan påvirker det en låtskriver? Hva er historien bak en låt? Hvordan kan en låtskriver komprimere levd liv ned til 3 minutter? Hvordan inspirerer impulser fra ulike deler av verden melodiene og temaene vi skriver om? Eller for å starte med utgangspunktet, hvordan lager du en sang? Hva kreves?

Katarina Barruk er en av de sentrale unge artistene fra Sápmi i dag. Hun er kjent for en hardtslående, men også smidig og jordnær blanding av popmusikk, tradisjonell joik og improvisasjon. Hun vokste opp i Lusspie (Storuman) og Gajhrege (Gardfjäll), men bor i dag i Oslo, og det siste tiåret har hun spilt konserter over hele Europa.

Ole Vuyo Småge er en norsk/sørafrikansk rapper og produsent, og ble i fjor nominert til NOPAs låtskriverstipend. Fjoråret inneholdt utgivelse av den selvproduserte EPen ‘Home Cooked Meals’, bestillingsverket ‘Brothers’ på Festspillene i Nord-Norge, innspilling av EP og konsert i Johannesburg med lokale artister og produsenter. Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, hadde Vuyo sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger

Asta B. Lydersen er artist og skuespiller i kulturgruppen Queendom, og har lang erfaring som styremedlem og jurymedlem i kulturlivet. Hun jobber i dag som frilans prosjektleder, arrangementsprodusent og programleder innen kultur, næringsliv og frivillighet.

 


I samarbeid med NOPA

 


Arrangementet er en del av festivalen Oslo World, les mer hos deres nettsider.

Kl. 11.30 – 12.30 | Fri adgang