Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Through Their Eyes – utstilling og panelsamtale om demens og Alzheimer

tirsdag 19. september

Melahuset
18:00

Utstillingen «Through Their Eyes» skildrer livet med demens og Alzheimer i Norge og India og smerten de pårørende opplever. Utstillingen ble for første gang vist på India International Centre i Dehli i januar 2022, den stilles nå ut flere steder i India og den 19. september vises den for første gang i Norge.

I tillegg til utstillingen med fotografier av Andy Malhan, blir det diktlesing ved Astri Ghosh og Carlton Braganza og en panelsamtale med dr. Abdullah Mohammed, nevrolog og overlege ved Rikshospitalet, og Carsten Strobel,nevro- og eldrepsykolog ved Lovisenberg Diakonale Sykehus. Temaet for samtalen er hvordan demens og Alzheimer sykdom rammer innvandrermiljøet i Norge.

Diktene fremføres på engelsk, norsk og hindi, mens panelsamtalen vil foregå på norsk.

Fotografiene i utstillingen er tatt av Andy Malhan. Han har bodd, studert og jobbet på fem kontinenter og dette har ført til en lidenskap for kommunikasjon, historiefortelling, brobygging og bringe mennesker sammen. Han er omsorgsperson og sønn av en Alzheimer-pasient.

Astri Ghosh er poet og oversetter, med base i både Oslo og Panjim og Mussoorie i India. Hun oversetter for tiden sør-asiatiske mystisk poesi, dalit-forfattere og feministiske dikt til norsk. Hun er datter av en Alzheimer-pasient, har portrettert en Alzheimer-pasient i filmen «Life Flows On».

Carlton Braganza er sanger, fotograf og skribent. Han startet som sjømann, men gikk i land for å etablere restauranten og musikk-klubben Opus i Bengaluru. Under pandemien tok han imot lytternes ønsker fra hele verden og sang på Jukebox Jammies på Facebook og YouTube hver kveld. Med mer enn 250 episoder og 10 millioner visninger, fikk han strålende omtale av det renommerte magasinet Rolling Stone.

Det er fri adgang til arrangementet.