Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Teaterstykke: Teesri Dhun – Den tredje tonen

lørdag 25. juni

Gratis
Melahuset
20:00

Teesri Dhun – Den tredje tonen er et dokumentaristisk teaterstykke fra Pakistan, regissert av Dr. Clarie Pamment sammen med forskeren og kunstviteren Iram Sana.

Teaterstykket er en dramatisering av transpersoners liv og kamp for å overleve som en tredje kjønnskategori i et polarisert samfunn der mann/kvinne-dikotomien er det førende prinsippet. I stykket presenteres vi for seks transpersoner som deler sine egne og sine medsøstres erfaringer gjennom en forstilling som integrerer tradisjonell pakistansk musikk, dans og fortellerkunst. Fortellingene gir oss innblikk i deres opplevelser av tap, utestengelse, overlevelsesstrategier, begjær, kjærlighetsdrømmer og feiringer, og den daglige kampen for overlevelse, og for å finne «et tredje rom» i et samfunn preget av sterkt konservativ religiøsitet og der cis-privilegier og heteronormativiteten dominerer.

Stykket bygger på intervjuer med transpersoner, arkivmateriale knyttet til Khwaja Siras historikk og kriminalisering, og nyere tids mediedekning av deres kamp for like rettigheter.

Skuespillerne er selv transpersoner, og forestillingene deres bidrar dermed også direkte til å gi disse en måte å uttrykke sin identitet, og til å søke aksept for sin kultur og kreve sin plass i storsamfunnet. I tillegg er stykket en demonstrasjon av teaterkunstens evne til å utforske og portrettere en eksistens som overskrider det opplevd normative og “normale”, slik som de tradisjonelle binære kjønnsstereotypene.

 


Dørene åpnes kl. 19.00 | Start: kl. 20.00

Fri adgang