Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

8. Mars på Melahuset

tirsdag 8. mars

Melahuset
18:00

Siden 2017 har Melahuset markert den internasjonale kvinnedagen med å fokusere på kvinners rettigheter, inkludering, undertrykking og interseksjonalitet i et nyansert perspektiv. I år kan du oppleve appeller/ taler fra kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen og leder for MiRA-senteret, Fakhra Salimi. MC Cey, Stella Mwangi og Johanna Alem samtaler med Mona B. Riise om kvinner og hiphop, og det blir konserter med Kristin Asbjørnsen, Vicki og MC Cey. DJ Kiki spiller plater.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk musikk, med Spellamannspris i bagasjen. Hun solodebuterte med «Wayfaring Stranger – A Spiritual Songbook» i 2006. I 2018 ga hun ut albumet «Traces of You» der poetisk lyrikk, gitarer og vestafrikansk kora veves sammen til et vakkert og meditativt lydlandskap.

MC Cey er en av Norges første kvinnelige rappere, og var medlem av legendariske Legal Posse, Savage Army & X-Ray Posse. I 1990 ble hun den første norske hiphop-artisten som slapp egen plate.

Vicki er en up and coming rapper fra Gjøvik, og med bakgrunn fra trioen Mamacitas.

Mona B. Riise er journalist og programleder for TV og radio. De siste årene har hun jobbet som dommer for NRKs Stjernekamp.
Stella Mwangi er vokalist, rapper og låtskriver med røtter fra Kløfta, Eidsvoll og Kenya. Hun forelsket seg i hiphop som 8-åring og rap og hiphop har siden vært en stor del av livet hennes.
Johanna Alem jobber som Head of Event & Promotion i Universal Music Norge og jobber tett med blant annet hiphop artist Cherie Mwangi. Hun var med å produsere programmet «Hev stemmen» som ble sendt på NRK1 i juni, med over 30 medvirkende norske artister og profiler.

DJ Kiki byr på en deilig blanding av hiphop, afrobeats og dancehall. Hun startet DJ-karrieren i Sverige, har spilt på klubber i både Sverige, Danmark og Norge, og varmet opp for både internasjonale og lokale artister.

 


Arrangementet er gratis og åpent for alle. Dørene åpner 18.00 og programmet starter 19:00
Vi gleder oss!