Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Zimbabwisk Soul: En kveld med Busi Ncube

lørdag 14. mai

Melahuset
21:00

Busi Ncube kommer fra en musikalsk familie i Bulawayo i Zimbabwe, og startet som sanger i kirkekoret hvor hun lærte seg afrikansk gospel, noe som har vært en viktig inspirasjonskilde sammen med tradisjonell musikk fra Zimbabwe, Sør- Afrikansk populærmusikk, jazz, rock og funk. Miriam Makeba, Dorothy Masuka, Dolly Rathebe, Ella Fitzgerald og Bono er noen av hennes største inspirasjonskilder.

Etter hvert begynte hun å opptre med lokale grupper på klubber i Bulawayo. Gjennom sin eldre søster fikk hun tilbud om å bli med i den kjente gruppen Ilanga i Harare da hun var bare 19 år gammel. Senere flyttet hun til Harare og fikk snart et gjennombrudd med sin egen låt ”True Love” som er og blir en av de mest populære låtene i Zimbabwe noensinne. Fortsatt spiller hun denne live og den høres på radio og diskoteker den dag i dag.

Etter noen år i Ilanga dannet Busi Ncube sitt eget Band Rain sammen med andre profilerte musikere som perkusjonisten Adam Chisvo, gitaristen Rodger Mbambo og tvillingsøsteren Phatthi. De har gitt ut ni plater og turnert i Zimbabwe, hele det sørlige Afrika, Tsjekkia, Irland og Norge.

Busi Ncube og Band Rain har spilt på store festivaler som Harare International Festival of Arts og Chimanimani Music Festival, og flere ganger i Norge, senest i 2018 på Melafestivalen, Global Music Oslo, Union Scene i Drammen, Kulturkafeen i Arendal og Søndre Park i Lillehammer.