Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
kvinne med genser som ser i kamera

Kvinner og migrasjon – med forfatter Rana Soleimani

søndag 27. august

Melahuset
17:00
  • PHvilke muligheter og utfordringer møter kvinner på flukt? Hvorfor er det viktig at vi lytter og lærer til kvinners migrasjonserfaringer? Søndag 27. august inviterer Aftab kulturelle organisasjon- og dialogforum til en samtale med den iranske forfatteren Rana Soleimani om kvinner og migrasjon. Arrangementet foregår på farsi og det er fri adgang til arrangementet.

Rana Soleimani er en iransk forfatter, bosatt i Stockholm. Hun forlot Iran i 2014 og har ikke hatt mulighet til å besøke hjemlandet siden den gang.

Soleimani begynte å studere økonomi, men bestemte seg senere for å følge barndomsdrømmen om å bli forfatter. På grunn av problemet med departementet for islamsk veiledning tok det to år før hun fikk gitt ut sin første bok «Lorca on Fereshte Street». Først etter at hun fjernet flere ord og begreper ble boka publisert.

Hennes andre bok «You Know» ble gitt ut i Stockholm og boka «Ulysses Syndrome» ble publisert av et forlag i London. Hun har også gitt ut boka «Zendebad Zendegi» (Viva la Vida) som forteller om fire dødsdømte kvinner i det beryktede Evin-fengselet, som samtidig kjemper for å bli satt fri. Hennes neste bok «One Day with Seven Thousand Elders» handler om kvinner og innvandring.