Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Connecting the Dots: Foredrag med David Chocron

torsdag 17. november

Melahuset
19:00

Connecting the Dots* handler om fortellinger og fortellerkunstens kraft. Hva er en fortelling? Hvorfor forteller vi historier? Hvordan kan vi bruke narrative teknikker i enhver kreativ prosess eller kunstnerisk uttrykk?

David Chocron, prisbelønnet multimediakunstner, tar gjennom dette foredraget sitt publikum på en tankevekkende, underholdende og inspirerende reise – der fortellingens essens, struktur og form undersøkes og sammenlignes med andre kunstarter. David viser hvordan musikk, dans, visuell kunst og til og med kokkekunsten utnytter dramaturgiske grep.

Connecting the Dots er kreativ krysstrening for kunstnere, produsenter, innholdsskapere, så vel som kunststudenter og entusiaster.

Alle kreative prosesser er beslektet, men hver kunstart har egne teknikker og tradisjoner som kan informere og berike hverandre. David inviterer oss til å tenke utenfor våre egne kreative bokser og finne verktøy, teknikker og inspirasjon fra uventede steder.

David kombinerer teoretisk og historisk stoff med engasjerende visuelle og musikalske eksempler – også fra hans egne erfaringer fra mer enn tretti år som innholdsskaper.

 

*Et puslespill hvor man tegner forbindelser mellom punkter til det åpenbarer seg et bilde…

 


Connecting the Dots-foredraget er tredelt:

• Fortellingens filosofi – Hvorfor forteller vi historier? Hvordan definerer historier oss som mennesker?
• Fortellingens anatomi – Hva gjør at en historie er verdt å fortelle? Hva er de grunnleggende plottene som de fleste historier bygger på? Er fortellingens struktur menneskeskapt konvensjon eller naturfenomen?
• Implementeringen av historiefortelling – Hvordan kan vi fortelle bedre historier? Hva kan vi lære fra ikke- verbale kunstarter? Hvordan kan vi benytte narrativets prinsipper for å strukturere og berike de fleste kreative prosesser? Og hvordan påvirker teknologien disse prosessene?

 


David Chocron, opprinnelig fra New York og bosatt i Oslo, har i en årrekke bidratt til norsk kulturliv som komponist, musikkprodusent, forfatter, videokunstner, og utøver. Han har vunnet flere internasjonale priser, bl.a. for sitt samarbeid med Oslo Filharmonien. Se mer på davidchocron.com

 


Connecting the Dots er relevant for alle skapere og formidlere innen kunst og kultur, utdanning og næringsliv… Samt alle som bare er nysgjerrige på essensen av historier.

Dørene åpnes kl. 18.00 | Start: kl. 19.00 | Foredraget varer ca. 2 timer