Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.
fotografi av personen vandana shiva som står i en åker med fjell og trær i bakgrunnen

Vandana Shiva: Beyond dissociation displacement and orientation : Towards an earth Democracy

torsdag 15. juni

Melahuset
18:00

Hva er sammenhengen mellom klimaendringer og økt migrasjon? Hvilken rolle bør kunst og kultur spille i klimakampen? Velkommen til foredrag med aktivist, økofeminist og filosof Vandana Shiva på Melahuset.

«There can be no ecological security without climate justice. Equity is a precondition for sustainability. We will live together or die together».

Menneskeskapte klimaendringer bidrar til sult, fattigdom og nød, og truer livet og tilværelsen til milliarder av mennesker og eksistensen til millioner av arter. Å bremse klimaendringene er dermed ikke bare et spørsmål om et grønt skifte, men også et spørsmål om sosial rettferdighet som vil kreve akutte og radikale handlinger. På Melahuset vil dr. Vandana Shiva dele sine tanker og ideer om sammenhengen mellom klimaendringer og migrasjon, hennes tanker om hvordan kunst og kultur kan brukes som et verktøy for å oppnå klimarettferdighet, og ikke minst hva både klimaaktivister og kulturaktivister kan gjøre for å redusere forskjellene mellom nord og sør.

Den verdenskjente økologen, fysikeren, aktivisten og filosofen Vandana Shiva har gjennom sitt arbeide vist hvordan kunnskap og vitenskap er et politisk verktøy og hvordan ulike maktstrukturer truer hele økosystemer og eksistensen til småbønder over hele verden.

Vandana Shiva er vinner av Right Livelihood Award, som også er kjent som den alternative nobelprisen, og har siden 2011 vært æresdoktor ved Universitetet i Oslo.

Innleder og ordstyrer er Thomas Hylland Eriksen.

Det er fri adgang til arrangementet, men på grunn av et begrenset antall plasser er det fint om du sender oss en påmelding til: huset@mela.no