Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Oslo World – Kunst som beveger oss mot fremtiden

onsdag 2. november

Melahuset
16:00

INN – «etniske minoriteter i norsk kulturliv» inviterer til en dybdesamtale under Oslo World festivalen med bevegelse som tema. Musikk og kunst er essensielt for bevegelse i livet og samfunnet. Manifesterer vi gjennom kunsten, nye måter å se verden og beskrive fellesskapet på? I denne samtalen utforsker vi kunstens evne til å inspirere, påvirke fellesskapet og skape bevegelser i samfunnet. Vi diskuterer også hvordan vi kan skape den fremtiden vi ønsker oss som kunstnere og medborgere i dag.

INN – etniske minoriteter i norsk kulturliv, er en organisasjon for kunstnere og kulturaktører med etnisk minoritetsbakgrunn i Norge. Medlemmene er profesjonelle utøvere, eller har tillitsverv eller arbeidsplass i kulturfeltet. Som etniske minoriteter regner INN personer med bakgrunn fra andre deler av verden enn Europa, norske nasjonale minoriteter og samer.

Shwan Dler Qaradaki setter gjennom sitt kunstneriske virke søkelys på spørsmål knyttet til identitet, og det å være en del av en multikulturell virkelighet. Han benytter seg av en rekke forskjellige teknikker og jobber både med tegning, maling, foto, installasjon og video. Felles for hans arbeider er at de belyser hvordan verden består av en uendelig rekke forskjellige perspektiver, og utfordringene det skaper i møter mellom mennesker. I hans arbeider møter vi noen av vår tids mest aktuelle samfunnsspørsmål, som skildres i et personlig og poetisk visuelt språk samtidig som de har en klar politisk undertone. En undrende og reflekterende holdning kjennetegner alle hans prosjekter, som på forskjellig vis forsøker å utvide forståelsen av hva det vil si å leve i vår verden i dag. Shwan er opprinnelig kurder, og kom til Norge som politisk flyktning i 1999. Hans kunstneriske prosjekter har ofte utspring i hans personlige historie, samtidig som de inngår i en større virkelighet. Shwan har en mastergrad fra Kunsthøgskolen i Oslo og Kunstakademiet i Sulaimani.

Namra Beatrix jobber med kommunikasjon i Transcultural Arts Production. Hun er også produsent og konseptutvikler i podkastselskapet Filt og står bak garagepop-prosjektet FLTY BRGR GRL.

 


Arrangementet er en del av festivalen Oslo World, les mer hos deres nettsider.

Kl. 16.00 – 17.00 | Fri adgang