Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Oslo World – Klubbkultur: Omsorg og sikkerhet om natten

fredag 4. november

Melahuset
18:30

Dans og glede kan være aktivisme. Festing kan være protest. Klubber kan fungere som fristed for mennesker som diskrimineres eller marginaliseres i hverdagen. Hvordan gjør vi disse omgivelsene tryggere? Hvordan kan vi beskytte publikum mot vold og trakassering?

Alternative miljøer, grasrotinitiativer og undergrunnsklubber bidrar ofte til å skape tryggere miljøer for utsatte grupper. Dessverre forsvinner mange av disse tilholdsstedene fra byene. Det blir stadig vanskeligere å finne og vedlikeholde steder som tar vare på både kunstnere og marginaliserte miljøer. Hvordan verner vi om disse miljøene? Forsvinner de? Forvandles de? Forflyttes de? Finnes det i det hele tatt steder der man faktisk kan være trygg, eller må vi heller jobbe for å gjøre klubblivet «så trygt som mulig»?

Dette panelet består av personer som aktivt jobber for å skape tryggere klubbkultur i Oslo, Berlin og London.

Bassel Hatoum (han/ham) er leder for organisasjonen Skeiv Verden, som jobber for å fremme rettighetene til skeive med minoritetsbakgrunn i Norge, ved å blant annet skape og tilby trygge møteplasser. Han er relevant som kurator av utstillingen Ta plass/Claiming space, der ideen om trygge rom utforskes gjennom kunst, arkitektur og samtaler.

Juba har bygget opp et rykte som en selvsikker, dyktig og eksperimentell DJ, med spennende musikalske mikser og sprudlende energi. Hun er en eksponent for afrikansk diasporamusikk i og utenfor Europa.

Roza Taslimi (hun/henne) er grunnlegger og pådriver for klubbkonseptet Sweetcheeks, som feirer skeive og transpersoner. I Music Norway jobber hun som prosjektkoordinator og har vært med på å utvikle verktøy for å jobbe for en mer inkluderende og trygg musikkbransje.

Kim Dürbeck er en norsk-vietnamesisk DJ og produsent med base i Sandefjord. Som del av musikk-kollektivet Dugnad Rec bryter han ned grensene mellom jazz, electronica og alternative klubbsjangere. Han gir ut mikser, ambient, techno og EDM internasjonalt.

Katharin Ahrend (moderator) er kultursjef, kurator og kulturpolitisk konsulent innen sosial rettferdighet, byplanlegging og klubbkultur. Hos Clubcommission Berlin leder hun Awareness & Diversity-avdelingen, som er opptatt av å skape de sikreste og mest mangfoldige stedene som er mulig innenfor klubbkulturen, gjennom strukturelle endringer. Siden begynnelsen av pandemien har Ahrend vært et aktivt medlem av den globale kampanjen «United We Stream», samt den kreative lederen av «Day Of Club Culture» i Berlin.

 


I samarbeid med Balansekunst, Keychange, Skeiv Verden, og Sweetcheeks.

 


Arrangementet er en del av festivalen Oslo World, les mer hos deres nettsider.

Kl. 18.30 – 19.30 | Fri adgang