AngelaDavis1902x1080

Angela Davis

11. august 2022

Saga Kino, Stortingsgate 28   18.00

Velkommen til Mela Kickoff med den ikoniske aktivisten, borgerettighetsforkjemper og akademikeren Angela Davis på Saga Kino. 

Med tittelen «Why Racism Must Be a Global Concern: Art and Politics in the 21st Century» setter Angela Davis antirasisme i en større kontekst med kunst og kultur som sentrale faktorer. 

– Jeg tror at i øyeblikk som disse, så glemmer vi hvordan kreativt arbeid, eller kulturelt arbeid spiller en rolle i hvordan vi beveger oss mot en bedre framtid. Jeg tror at kunst- og kulturarbeid, musikk, film kan gi uttrykk for det vi ennå ikke kan artikulere. Jeg tror at disse kunstformene leder oss til å føle det vi ikke kan si, de er absolutt essensielle for kampen for radikal sosial transformasjon, sa Angela Davis på en online-foredrag fascilitert av Southbank Centre i 2020.

Angela Davis har en akademisk karriere som strekker seg over flere tiår i USA, såvel som i Europa, Afrika, Asia, Australia og Sør-Amerika. Hun har publisert over ti bøker, inkludert essays og en selvbiografi. Hun har gjennomført omfattende studier av diverse problemstillinger knyttet til rasisme, kjønn og fengsling.

De senere årene er et gjennomgående tema spennet av sosiale problemer assosiert med fengselssystemet, og kriminaliseringen av de samfunnsgruppene som er mest påvirket av fattigdom og rasisme. Hun bygger på egne erfaringer fra det tidlige 1970-tallet som en person som tilbragte atten måneder i fengsel med påfølgende rettssak, som resultat av plasseringen på FBIs «Ten Most Wanted List».


Ingen flere billetter er tilgjengelig.

Oslo Mela 2022

AngelaDavis1902x1080

MELAkickoff

ManuChao

Hovedscene

mf afrofolk

MELAfantasi

maharayas

MELAarena

Ashraf Sharif Khan

MELAklassisk

MK Khartoum Lordag

MELAklubb